Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.08.2012 10:57 - Веднъж да стана депутат...тогава ще му мисля
Автор: alubenov Категория: Бизнес   
Прочетен: 1990 Коментари: 0 Гласове:
0



На политическата сцена изгрява нова звезда – от изток на сцената излиза „най-социалният човек в България“, собственикът на бизнес във Варна и футболен отбор от Пловдив, притежател на напълно законна постройка на морската ивица, Веселин Марешки.

По принцип и в развития свят е така – човек трупа капитал, работи за себе си, после се отдава на обществото – било, за да излекува гузна съвест, било просто от амбиция да помогне на другите. Марешки е приел този модел и за себе си и с уверени крачки навлиза в политиката.

Неговият подход обаче е новаторски – поне що се отнася до заимствания от развития свят модел – той влиза в политиката не защото иска да е полезен, а защото иска да е удобен. А удобните получават изгода и благоволение от онези, на които са удобни.

Марешки е категоричен – неговата политическа формация ще бъде трета на следващите избори. И категорично заявява ясни и амбициозни цели за проекта си: да подкрепя силните на деня. Без значение дали става дума за ГЕРБ или за БСП. Който спечели народа, ще спечели и Марешки. Колко социално.

Новият политик, който изгря на сцената по време на предизборната борба за Варна, предлага прости стъпки, с които щял да спечели хората. Щял да намали например доплащането за рецептите по НЗОК „с от 30 до 70%“. Ами ако силните на деня, сиреч както казва премиерът, първите на изборите не желаят такъв ход?

Платформата на Марешки е впечатляваща – каквото ни наредят, това ще правим. Досега  кандидатите за парламента поне привидно имаха свои платформи и не избързваха с такива гръмки ангажименти предварително.

Ясно е, че политиката и бизнесът са свързани. Когато обаче властта се превърне в самоцел, става страшно.

А подобни „политически проекти“ ще се множат до изборите. Месеците до парламентарния вот обещават да са интересни, след като отсега се дават заявки за чисто и просто безпринципни, дори изцяло лъжливи обещания.

С тези политически мераци и най-вече с качествата, с които са подплатени амбициите, самите избори отново ще са все същите – лъжливи, нечестни и някак встрани от проблемите и ежедневието на средния човек. Онзи, когото от сега опитват да излъжат.



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: alubenov
Категория: Бизнес
Прочетен: 183238
Постинги: 34
Коментари: 109
Гласове: 230
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930